Jodå!

Idag fick vi en bekräftelse på att vigseln nu är bokad med präst. Vi fick den präst i önskat. Det känns verkligen super!

Fler mardrömmar!

Stressad? Med sista kursen igång för detta läsår samt ett PM att skriva blir jag lite lätt stressad över bröllopet. Och med stress kommer mardrömmarna som ett brev på posten. Jag drömmer att jag är naken i kyrkan, att klänningen bara är FEL, att jag mystiskt förvandlats till en barbapapa eller att Martin inte dyker upp. Trevligt.
 
Igår hämtade vi ringarna. Rätt datum och namn i dem. Puh! Sedan pratades det endel med Anna om bröllopet och tydligen behöver jag inte veta ALLT. Som till exempel om gästprogrammet. Svårt att släppa när man är ett kontrollfreak. För att lugna mina nerver vet jag faktiskt när min möhippa blir av...
 

Vi funderar...

.. på att skippa tårtan och ersätta den med något som verkligen är "vi"...
 
Vad säger ni om det?
 
 
 
 

100 dagar kvar


Vigselringar

Idag var vi och beställde vigselringar. Martin beställde en ny ring då han inte varit helt nöjd med förlovningsringen och jag la till en tunnare ring ovanpå min förlovningsring. Våra förlovningsringar är Efva Attlings 7½ silverringar. Stilrena och snygga enligt oss!
 
Martin kommer att byta sin ring till en liknande, men tunnare variant. Jag lägger helt enkelt till en lika enkel ring ovanpå den vi har. Inga stenar på våra ringar, vi gillar det stilrena. Jag kan tycka att det är jättensyggt med stenar på ringar på andra människor, men på mig ser det bara fel ut.
 
Valet av metall var jätteenkelt. För att jag inte ska få vätskande eksem blir det silver. Guldallergi är inte så snyggt, även om guld i sig är jättesnyggt!
 
För oss är inte ringarna det viktiga. Det där är ju väldigt individuellt och andra kanske tycker att det är viktigt att det känns helt rätt och att de ska sitta där resten av livet. Förstå mig rätt, jag tänker bara gifta mig en gång. Men jag kan faktiskt tänka mig att byta ur ringarna efter tiden om det skulle kännas så. Kanske byter vi dom vid vår 10-års bröllopsdag. Eller kanske inte alls. Vi får se. Ringarna är hur som helst skitsnygga!
 
 
 
(Bilden på ringer kommer från efvaattling.com och eksem-bilden kommer från Google och det är exakt sådär jag ser ut efter att ha haft en guldring på mig.)

Färger på klädseln

Jag har från flera håll fått frågor om färg på klädsel till bröllopet. Så länge inte någon annan än jag har brudklänning så tycker inte jag att det spelar någon roll. Men jag var tvungen att googla och såhär svarar Magdalena Ribbing:
 
Johan: Stämmer det att om man bär en röd klänning på bröllop så har man haft ihop det med brudgummen? Jag var på ett bröllop förra helgen där tre gäster hade röda klänningar.
Magdalena Ribbing: Den som tror att en kvinna frivilligt väljer en viss färg för att demonstrera sitt sexliv ska avstå från att ha röd klänning som bröllopsgäst. Alla kvinnor som har ett uns sunt förnuft och kan tänka själva har röd klänning om de vill - och de som kommenterar detta färgval är sorgligt okunniga och faktiskt, tycker jag, lite lite korkade. En liten notering i sammanhanget: den holländske kronprinsens brud hade tolv tärnor i röda klänningar.
 
anna: kan man vara klädd i svart klänning på ett bröllop?
Magdalena Ribbing: Ja, om det svarta färgsätts med annan färg, typ en jacka i tydlig kulör, en stor schal, ett brett skärp med långa skärpändar eller annat som bildar kanske en tredjedel av klädseln.
 
Sandra: Hej! Jag har aldrig varit på ett bröllop och ska på mitt första nu i sommar. Jag undrar vad som är lämpligt att ha på sig? vilka färger mm?
Magdalena Ribbing: Vad du ska ha på dig beror på vilken klädsel som angivits. Där kan du kolla på DN.se/etikett Snabbguider, Klädsel för detaljer. Beträffande färger kan du ha alla färger utom helt vitt som är brudens ensamrätt denna dag, och helt svart som är den traditionella sorgmarkeringen. Men vitt eller svart i tydlig kombination, till kanske en tredjedel av klädseln, går bra, det blir ju då varken brudklädsel eller sorgklädsel.
 

RSS 2.0