Runda bord vs. långbord

Det där med att sitta vid ett långbord utan att ha någon framför sig är inget jag ser fram emot. Det blir lite "titta på mig, här sitter jag och äter". Jag tror att det inte passar mig, även om det passar andra jättebra.
 
Vi är lite inne på att ha runda bord istället för den klassiska "gaffelbords- dukningen". Dels för att vi inte kommer att ha ett klassiskt honnörsbord hur som helst då min pappa med största sannorlikhet inte kommer att närvara vid bröllopet. Men honnörsbor blir det ju hur som helst där vi sitter. Det går lixom inte att komma ifrån.
 
Jag tycker att det är charmigt med bordsplacering och en rolig uppgift att göra! Vem passar med vem, vilka har något att prata om? Så bordsplacering kommer det att bli, men formen på borden är ännu ett öppet kapitel. OM det blir runda bord så blir det 8 personer (som max) vid varje bord. Då ha man som gäst sju personer att prata med, och inte 5 personer som vid en långbordssittning. Jag inbillar mig att kontakten blir bättre vid ett runt bord och efter ett antal serveringar jag deltagit i VET jag med säkerhet att serveringen blir SÅ mycket snyggare. Om man nu vill haka upp sig på småsaker :)
 
Sedan blir det nog mer utrymme runt de runda borden och det kanske är lättare för gästerna att blanda upp sig när middagen är över? Jag har aldrig varit på ett bröllop med runda bord när jag tänker efter, men någongång ska väl vara den första? Även om det är mitt eget.
 
 
 
Sedan finns det ju en variant där brudparet sitter ensamma vid sitt bord och har en ljugarbänk framför sig där gästerna är välkomna att slå sig ner. Men det vet jag inte hur jag skulle känna för det..
 
 
Dukningen går ju att variera i det oändliga på ett runt bord eftersom det finns mer plats i mitten än på ett långt bord..
 
http://www.myweddingflowerideas.co.uk/wedding_table_idea/calla-lily-round-centerpiece-wedding-pf12e.jpg
 
 
Men sedan beror det på förståss hur långborden ser ut. Bordet här ovan är ovanligt brett för ett långbord.
 
 
Problemet är bara att lokalen vi hyrt endast kommer med långbord. Eller bord man kan göra till långbord rättare sagt. Men det där jobbar vi på för att lösa. För jag önskar verkligen runda bord!
 
Man kan ju ta två långbord och sätta ihop till en fyrkant. Men det är inte riktigt samma sak och att sitta så är jobbigt! Det blir ju lixom bordsben överallt.
 

The Dress

Brudklänningen. Det är verkligen något att bita i! Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag vill ha. Jag trodde jag visste det, men ju mer jag letar, ju mer förvirrad blir jag. Jag trodde att jag ville ha en ärmlös klänning, inte ringad alls, inget släp och gärna med spetsinslag. Men nu vet jag verkligen inte. Det finns ju så mycket fint! Så det blir bara till att beställa tid på Eleganten och prova och prova..
 
Vintage wedding gowns for your something old
 
vera wang - gabriela gown
 
Claire Pettibone | Mademoiselle
 
 
 
Lace wedding dress Lace wedding dress Lace wedding dress
 
lace wedding dress
 
 
NEW Nicole Miller silk size 12 pale pink peach stunning formal dress
 
 
Ja, som ni ser är jag VÄLDIGT splittrad i frågan brudklänning. Jag vill ÄLSKA den. Jag vill att den blir ihågkommen (och inte för att den fastnar i trosorna eller nåt), jag vill att den ska vara så nära perfekt den kan bli. Så inga krav alls..

Eko-bröllop?

Jag ska vara ärlig. Vi är inte de mest miljövänliga människorna som finns. Vi har bil och vi kör den gärna. Vi sorterar så mycket vi kan, men är det fullt i återvinningslådorna händer det att jag slänger både plast och kartong i de vanliga soporna. Vi handlar så ofta vi kan både ekologiskt och närproducerat, men det är klart att det inte alltid går.
 
Men det finns vissa saker vi aldrig tummar på. Vi köper ALLTID ekologiskt kaffe. När vi köper barnmat på burk (om vi inte lagar den själv) så blir det ekologiskt. Batterier hamnar aldrig i soporna, inte heller glödlampor, glasburkar eller pantflaskor.
 
Det skulle vara roligt att ha ett eko-bröllop så långt det går. Kaffet blir (såklart) ekologiskt, men sedan vet jag inte hur vi ska göra. Det finns en sida som heter ecobride.se och där finns det massor med tips. Bland annat:
 
Mat
Närproducerad mat. Helst fisk och egenodlade grönsaker


Dekor
Välj första hand frukt och grönsaker från lokala odlare. Låna ljusstakar, vaser och linnedukar. Eller hyr istället för att köpa nytt.

Kläder
Välj svenska märken som inte bara kommer att använda vid bröllopet. På så sätt får man möjlighet att känna sig så där särskilt fin fler gånger än en.


Transporter
Föreslå för gästerna att samåka, ta tåget eller cykla.


Presenter
Uppmuntra gästerna att köpa hållbara presenter.

 

Ja, det var lite som jag snappade upp när jag läste igenom bloggen. Maten kommer vi så mycket vi kan att välja närproducerat. Kanske inte uteslutande för att det är miljövänligt, utan det smakar ju så mycket bättre! Dekoren kommer vi nog att använda ljuslyktor vi har hemma, men sedan är det ganska tomt på den planeringen än så länge. Förutom blommor då, de hoppas vi verkligen att det blir väldigt närproducerat! Kläder får vi se. Transport är inte ett problem mellan kyrkan och lokalen iallafall. Där är det gott och väl gångavstånd. Presentdelen känns lite knivig, men det löser sig nog.


Vinet kommer oxå att bli ekologiskt, men inte nödvändigtvis KRAV-märkt. Endel vinproducenter struntar helt enkelt i KRAV-märkningen eftersom det kostar en hel del, men jobbar kanske ekologiskt ändå. Så det gäller att kolla upp producenterna, om man är så smånördig som jag :)

 
Har ni fler förslag, dela gärna med er!

Vigselringar

Våra förlovningsringar är silverringar från Efva Attling. Jag älskar dem och att materialet "lever" med oss och precis som våra liv, blir lite stötta och ändrar utseende med tiden, men ändå utan att tappa sin glans. Det blir lite billigare med silverringar, men framför allt är jag guldallergiker så det är inget jag kan tumma på. Mellanrummet mellan fingrarna blir fulla med utslag när jag har guldringar, så det undviker jag helst.
 
Så tillbaka till ämnet. Jag behöver ju en vigselring! Martin vill inte ha en till ring, men det vill jag! Det går ju naturligtvis att fortsätta med Attling, men en tunnare ring. En tunnare ring blir det ju hur som helst, men frågan är om den oxå ska vara helt ren eller om den ska få vara lite mer galen?
 Jag är inget fan av stora "bling-bling" ringar så några går ju automatiskt bort..
 
Sterling Silver  Engagement Wedding Ring Set,
Sterling Silver Ring Round Cubic Zirconia CZ Ring 2.1 ct.tw - Nickel Free Engagement Wedding Ring
 
.95 ct cz Wedding Ring Set .925 Silver
 
Men en tunn ring med lite mer diskreta stenar kanske?
 
Vintage Style Sterling Silver Wedding Band Eternity Anniversary Ring
 
 
 
 
 
Det finns verkligen hur många idéer som helst! Jag älskar ringarna med fingeravtrycken!
 
Sterling silver fingerprint ring
 
Silver Fingerprint Titanium Ring
 
Har ni fler idéer eller förslag på allt från ringar till smyckesdesigner, dela med er!
 

Foton jag skulle vilja ha

Nu är det inte bestämt vem eller hur vi ska fotograferas, även om frågan ligger ute. Men det finns några kort som skulle vara jätteroliga att ha.
 
Först av allt ska vi ju ha en fest! Men det är ett äktenskap vi firar så därför skulle detta vara en rolig idé att göra innan bröllopsdagen för att sätta upp på väggen
 
cute anniversary idea
 
Här är ett foto under bröllopsfesten. Endast brudparet är i färg och det ser ut som om tiden står stilla för dem
 
picture in the middle of the dance floor during the reception. everyone else is in black and white...love
 
Detta kort med barnen är för himla gulligt. Kanske vore en kul idé för Stella och Vincent?
 
so friggin cute! wedding photo
 
Jag bara älskar denna bild. Det behövs lixom inte så mycket mer
 
wedding
 
Här kommer ett helt gäng med bilder på när brudgummen ser bruden för första gången. Där har vi inte bestämt hur vi ska göra, om vi tillbringar morgonen tillsammans eller på var sitt håll. Kanske tvingar jag med någon och sover en natt på hotell utan Martin. Väldigt amerikanskt, men kanske rätt så kul?
 
Grooms seeing their brides on their wedding days for the first time...must have
 
Eller de här bilderna. En liten romantiker bor visst i mig ändå.
 
this is awesome.
 
Time lapse with sparklers, such a dreamy photograph #wedding #timelapse
 
Men ibland behöver man inte göra det så himla komplicerat.
 
wedding - digging the use of 1/3 rule of photography. the empty space is as lovely as the bride :)
 
Too Cool!!! Really want a bowtie groom this year!!!    22b-orange-bowtie-blue-suspenders-groom-groomsmen-wedding-color-scheme-photos-pics-southwest-school-of-art-craft-campus-reception-weddings
 
love the light
 
Different than the dress hanging in the window shot
 
Wedding
 
Weddings
 
Wedding kiss'
 
All about me
 
Den här bilden är verkligen annorlunda. Istället för att stå och knäppa ur gästernas perspektiv, tar fotografen med alla gästerna i bilden. Gillas!
 
five wedding photos to add to your shot list | a photo from behind the usual perspective
 
Där var några bilder jag hittade ikväll! Det kommer med största säkerhet några fler framöver.

Blommor

När det kommer till blommor så har vi nu frågat Martins mamma om hon skulle vilja hjälpa oss. Alla som vi frågar om hjälp ger vi lite betänketid, för många är det skrämmande med bröllop! Men vi vill ha det rätt så avslappnat och även om vi vill ha ett bröllop som representerar oss, vill vi inte att någon ska känna sig obekväm.
 
Så här kommer lite blommor som inspiration och som vi tycker är fina! Lite rustika sådär :)
 
Green-Brown-Rustic-Bouquet
 
Pretty-Rustic-Wild-Bouquet; love the color scheme and style!
 
Rustic bouquet / via mycakies.blogspot.com
 
Rustic Yellow and Orange Wedding Bouquet
 
rustic cotton bouquet
 
rustic bouquet
 
cool yellow bouquet
 
Orange bouquet
 
orange bouquet
 
orange bouquet
 
Orange bridal bouquet
 
 
Och så behöver kanske borden något oxå? Jag gillar verkligen de sågade bitarna som det står blommor på. Tror jag kan mjuka upp en annars stel dukning.
 
13 x Round mirrors - perfect wedding table centre pieces
 
 
 
centerpieces...rustic!
 
Rustic Centerpieces
 
rustic pink centerpieces
 
rustic flower centerpieces
 
rustic wedding centerpieces
 
Rustic Wedding Centerpieces
 
rustic centerpieces...
 
rustic pot centerpieces
 
 

Det blev visst fel

Här går vi händelserna i förväg! :)


Hon sa ja!

Vi har en underbar helg i Stockholm. Vi äter och äter så jag har ont i magsäcken för den är så full! Det är verkligen en toppenhelg på många sätt.

Marie har nu tackat ja till att göra bröllopstårtan. Ni anar inte vilken lättnad det är. Så skönt att ha duktiga människor omkring sig som man kan lita på. Där kommer nog den stora svårigheten att ligga för mig. Jag kommer att ha JÄTTESVÅRT att slappna av under bröllopet! Så att ha människor som jag litar på löser mycket för mig. Jag vet att de löser eventuella situationer som uppstår.

Nu ska jag njuta av min kaffe såhär helt ensammen på morgonen. Alla andra sover och fåglarna utanför är allt som hörs. Lyx!


Brudklänningen

Idag blir det inga bilder, bara en uppdatering. Jag funderar om man ska köpa den på nätet, finns ju en uppsjö av sidor som man kan beställa från. Brudklänningen alltså.

Så igår pratade jag med en vän om det på jobbet. Några minuter senare hade hon fixat med en helt annan grej, så nu blir det till att prova klänning "live" istället! Spännande!

Idag åker jag och sambon till Stockholm. Min 30-års present till honom! Tänk att jag ska gifta mig med en 30-årig tvåbarnspappa!


Mina ungar

Stella är en riktig "prinsesstjej". Allt ska vara prinsessor och ROSA! Och på bröllopet ser jag det som en självklarhet att även hon ska få känna sig fin och som.. en prinsessa. Även om jag själv tycker att det är lite småjobbigt att hon är så rosa så ska hon självklart få leva ut det ordentligt den dagen. Även hon ska känna att det är något speciellt med dagen, och även om hon och Vincent "bara" ska vara med i kyrkan.
 
Stella kommer att vara 4 år när det är dax och prinsesstiden kanske har gått över? Eller så har den blivit ännu värre? Hur som helst tycker hon nu att det är roligt att kolla på klänningar "när vi ska i kyrkan, som när Vincent döptes". Hon säger även att då ska mamma vara drottning och Stella prinsessa. Hjärtat bara smälter!
 
Hur som, här kommer lite klänningar som, om Stella själv får välja, är aktuella.
 
NEW IVORY YELLOW INFANT RECITAL GOWN FLOWER GIRL DRESS S M L XL 2 4 6 8 10 12 14
 
REBECCA NÄBBKLÄNNING
 
IVORY/PLUM DARK PURPLE PICK UP FLOWER GIRL DRESS 6M 12M 2 4 6 8 9 10 11 12
 
JEANNA NÄBBKLÄNNING
 
 
IVORY/PLUM EGGPLANT DARK PURPLE PAGEANT FLOWER GIRL DRESS 12-18M 2 4 6 8 10 12
 
Lilac Purple Rosette Pageant Wedding Flower Girl Dress Gown Size 12 Age 11-13 T
 
 
 
 
 
 
Nu kommer det inte att bli ett rosa tema på bröllopet (till Stellas besvikelse) men lite färg ska vi allt ha! Vilken/vilka får ni se längre fram.
 
Vincent ska vara med oxå såklart. 1,5 år kommer han att vara vid bröllopet och en liten kostym vore väl på sin plats?
 
 
 
 
Vi får se vad det blir av detta. Klart är iallafall att det är enklare att hitta klänningar till Stella än kostymer till Vincent.

Tema

Att ha ett genomgående tema på bröllop känns rätt så vanligt och naturligt. Från inbjudan till program i kyrkan vidare genom hela festen efter vigseln. Jag tycker temat säckväv/spets är rätt så trevligt och skulle passa till den lokal som vi ska använda oss av.
 
Southern Vintage :: 2012 Cedarwood Style Show
 
burlap & lace
 
Lace and burlap
 
Burlap and lace...
 
lace over burlap
 
Burlap and Lace.
 
Burlap & Lace
 
Beige. Sunshine.
 
i love everything about this
 
;-)
 
burlap and lace weddingburlap/tiffany blue
 
burlap
 
rustic centerpiece.
 
Ni som är uppmärksamma ser att de flesta bord är runda. Något som jag verkligen skulle vilja ha! Runda bord istället för den lite mer traditionella långbordssittningen.

Jag vill!

Träningen fortskrider och det gäller verkligen tänka att "jag vill träna" istället för "jag borde". För om något så är jag bortförklaringarnas drottning när det kommer till träning. Nu har jag hittat motivationen att "springa" (egentligen är det en långsam form av joggning) så det håller jag fast i. Träningsskor och kläder är hyffsat nya och det är betydligt roligare att springa i det än någon gammal träningströja efter Martin som vi behållit för "den kan vara bra att måla i eller nåt"..

Så mitt upplägg är som följer:

Ut MINST två gånger i veckan. Helst fler.
Uppvärmning 1 km
"Springa" 2 km
Powerwalk 1 km
"Springa" 2 km
Avsluta i lugnt tempo 0.5 km

Sedan är jag lur på hur jag ska göra om någon månad när det är isigt och kallt. Förslag där någon?


Brudklänningen

Så här kommer inlägget någon kanske väntat på. Jakten på drömklänningen har börjat!!
 
Ruffles Floor Length Strappless Ball Gown Taffeta White Sexy Wedding Dresses WDS137
 
Woeful Wedding Captures  These Rocco Ancora Photos Show the Dark Side of Couple's Big Day  #roccoancora #weddingcake #weddings #brides #fashion #bridalparty #bridesmaids #marriage #weddingdress
 
Balklänning Hjärtformad Chapel-släp Taft Bröllopsklänningar med Rufsar  Spetsar  Pärlbrodering (002000461)
 
 
 
 
2012 New White Lace Fashion Wedding Dress
 
Item image
 
Item image
 
 
 
 
 
Wildest Wedding Dresses :  wedding Russian Bride With Large Boob VS Skimpy Revealing Wedding Dress
 
Wildest Wedding Dresses :  wedding Ugly Wedding Dress 8
 
 
Och där bjöd jag på ett urval klänningar jag INTE kommer att ha :)
 

Martin 30 år!

Idag firar vi Martin som fyller 30 år imorrn. Det blir familjen och de närmaste vännerna, den stora festen hade han i juni. Idag har/hade vi prinsesstårta, gräddtårta, browniefudgecheesecake, kanelbullar och blåbärsbullar att bjuda på. Hurra min älskling!

Igår var jag hos Anna och kollade på klänningar. Lite mer att fundera på fick jag oxå. Typsnitt på inbjudningskort bland annat..


Gäst-gåvor

Gäst-gåvor eller "wedding favors" är något som jag snubblar över titt som tätt när jag surfar runt eller läset om bröllop. Jag har själv varit på bröllop där vi fått ljusstakar med sitt namn, vinglas med sitt namn och en godispåse. Faktiskt så gillar jag godispåsen bäst. Man fick plocka med sig det man ville från en godisbuffé och det var perfekt att ha med sig när man promenerade hem i sommarnatten.
 
Vinglaset var rätt så värdelöst för mig, även om det var en fin tanke. Men att ha ETT udda glas stör verkligen mig så det glaset står med andra glas från det bröllopet. Och det inte hemma hos oss.
 
Ljuslyktorna var fina och något vi faktiskt haft framme lite nu och då. Enkla IKEA-ljusstakar med namnet inskrivet i guld samt datum. En "singelljusstake" kan man ju ta fram utan att det ser udda ut, och jag och Martin har varsin så det kan bli lite smågulligt faktiskt.
 
Men en ätbar gåva är nog bland det bättre faktiskt och representerar bäst oss tror jag. Eller det kanske blir en vinöppnare? Eller en burk med sylt? Eller inget alls? Vad tycker ni är ett bra minne?
 
diy wedding favor
 
diy-wedding-favor-bag
 
DIY wedding favor
 
candy bar favors - just wrap in paper, add a monogram and ribbon, done.
 
Rosemary Sea Salt Favor
 
Perfect Match Favor
 
Mini Flower Pot Place Cards
 
Tea & Cookies
 
succulents plants as party favors!  cute!
 
coffee wedding favors
 
Potted herb wedding favors
 
http://www.flickr.com/photos/bakerella/3850044221/

Frisyrer

Igår bokade jag upp min frisör till bröllopet. Det gäller att vara ute i tid! Men så ska man ju komma på HUR man ska göra med håret oxå. Längden var inga problem sa frisören, hon kunde lägga i lite tillfälligt löshår om man ville ha lite mer/längre hår.
 
Vad tycker ni om nedan?
 
love it
 
wedding hair hair headband
 
Google Image Result for http://weddinghairstylesblog.com/wp-content/plugins/jobber-import-articles/photos/135267-braided-wedding-hair-style.jpg
 
wedding bun
 
Wedding hair
 
gorgeous wedding hair.
 
Lovely double Maiden Braid pulled into an updo.
 
Jag personligen är väldig förtjust i flätor, men det är ju ett tag kvar innan det behöver bestämmas :)

Präst och kyrka - check!

För ett par veckor (!) sedan bokade vi in kyrka, präst och festlokal. Då prästen vi önskar oss är väldigt populär gäller det verkligen att vara i tid. Så lördagen den 17 augusti 2013 blir det av!
 
 
(Bilden är från 1945 och lånad från Sundsvalls Museums digitala museum. Kanske förvirrar det någon vilken kyrka det är?)

Mitt livs form

Jag har börjat springa med förhoppning att bli lite mindre muffinsformad till bröllopsdagen. Även om jag inte hade haft ett bröllop som mål hade jag gjort det, kanske med ett annat mål? Tjejmilen nästa år?

Hur som helst går det riktigt bra och jag håller i!


Brudgummens klädsel

Naturligtvis har jag tittat på MASSOR av klänningar. Så många att jag inte vet vad jag vill ha längre. Så igår kollade jag lite på klädsel för brudgummen. Här kommer lite inspiration.
 
Grått är väldigt snyggt tycker jag! Går att kombinera i oändlighet.
 
 gray suit purple tie
 
love this suit
 
 groom snyggt med grått
 
 Waistcoats
 
 groom outfit
 
 groom
 
love everything about this
 
 
Svart är oxå snyggt, men känns lite mer strikt..
 
 tux
 
Frame Yourself Wedding Party
 
 #wedding #frame
 
Calvin Klein Two-Button Black Notch Lapel    A satin-faced notched lapel enhances the classic look of this black tuxedo. Choose from pleated or flat-front pants to complete the look.
 
 
Kritstrecksrandigt är det alltid klass på och det gillar jag med!
 
 low key wedding look.  pinstripe suit! ponytail on her.
 
Jos. A. Bank : Style No. 972 800SX Tuxedo : Groom Style Gallery : Brides    I like its softer lines, and subtle pinstripe
 
groom
 
Vintage Texas Wedding Wedding Real Weddings Photos on WeddingWire~ Love the pinstripe vest!
 
 
Eller så gör man det väldigt mycket mer ledigt
 
 
cool grooms
Bridal barn 
 
.
 
 
 
 
 beautiful lighting
 
Love!
 
 
 
Vad tycker ni?

Skor

Jag har fastnat för att kolla på skor till bröllopet. Tror det är för att jag mättade mig i sommar med att kolla på allt vad klänningar hette. Så nu är jag fast i skoträsket. Jag har ett par underbara svarta pumps som nog har gjort sitt snart. De är sjukt sköna, men just SVARTA! Men då ramlade jag på att man ju kan göra om sina pumps! Pysselkväll någon?
 
DIY-Lace pumps
 
DIY-Lace pumps
 
DIY Painted Pumps!
 
DIY painted pumps
 
Comic pumps--DIY!!!
 
DIY Lace Applique Pumps
 
Restyle.Restore.Rejoice: DIY Glitter Pumps
 
Vivid Please: how to change the colour of shoes tutorial
 
 
Jag vill inte ha vita skor, det är ett som är säkert. Men man behöver ju inte ha pumps, det finns ju andra alternativ oxå
 
Converse wedding
 
Converse wedding
 
 
Det kanske är en idé för inbjudan?  Klädsel: Converse
 

Weddingplanner

Alla borde ha en bröllopsplanerare eller en att bolla ideér med till sitt bröllop. Jag har en inofficiell weddingplanner, hon heter Anna.
 
Anna är grym på bröllop och alla sorts evenemang och är otroligt bra att bolla ideér med. Hon tipsade mig om både Pinterest och The Knot som nu besöks flitigt. Att hon är en multikonstnär av rang är inte heller dåligt. Hon bakar, sjunger, pysslar och fotar bland annat! Hon är den som fotat mig och familjen nedan. Namnet Anna kommer nog att dyka upp på bloggen så jag tyckte att hon behövde en presentation!
 
 
 
 

Fotograf

Det där med fotograf är inte enkelt. Såklart önskar vi att dagen blir förevigad av en bra fotograf, men har inte lust att lägga 26 000 kr på en fotografering. Det finns de som är lite billigare oxå, men vad är rimligt att lägga? 11 000 kr? 9600 kr? Kollar man på praxis så "ska" en bröllopsfotografering kosta 1000 kr/timmen. Ni som är gifta, hur gjorde ni?
 
En annan bra sak jag upptäkt är denna app:
 
Instantly capture all your guests' photos in one place - Have your guests download this app & you automatically get all the photos in an album AND its FREE.
Alla som har en smartphone kan ladda ner den och får av brudparet en kod så att man har access till allas foton som läggs upp på appen! Smart!

The cake

Jag tycker att på bröllop så ska det såklart vara tårta! Där är jag och min sambo helt överens. Det lutar åt förrätt, varmrätt och tårta. Det finns tonvis med ideér, men vi önskar nog en traditionell, enkel tårta. Det viktigaste är att den är GOD. För en tårta kan vara hur fin som helst, smakar den inte gott är det totalt bortkastat. Vi har kollat med Martins lillasyster om hon vill göra tårtan. Hon är hur grym som helst på tårtor!
 
Eftersom jag är allergisk måste iaf en liten del vara glutenfri. Och bara det är en utmaning i sig. Nu är Marie van att jag är med så hon har bakat endel glutenfritt.
 
Lite inspiration och tankar:
 
Mario
 
Denna Mariotårta är en dröm. Dotter av 80-talet så ÄLSKAR jag Super Mario. Jag blir helt besatt när jag börjar spela och på riktigt är det få som slår mig i ett Mario-spel. När Martin friat så firade vi faktiskt med oboy, smörgås och Mario-spelande. Gravid och tung som jag var kändes det som en lagom aktivitet :)
 
Gorgeous cake!
 
Detta är en superfin tårta tycker jag. Spritsade rosor. Jag kan känna att ibland är jag lite less på sockerpasta och gräddtårta är det godaste av tårtor.
 
#weddingcake
 
Otroligt vacker!
 
Weddingcake
 
Enkel sockerpasta-tårta med namn och datum. Förmodligen är det blommor av flowerpaste. Enkelt och snyggt
 
Red velvet wedding cake
 
Red velvet bröllopstårta. Red Velvet-tårta älskar jag så den här är nog jättegod!
IMG_9019.stamp
 
IMG_9038.stamp
 
Här en är tårta som liknar den ovanför. Verkligen jättefin! Ett alternativ är ju att göra tårtorna och ställa dem på olika tårtfat! Man behöver absolut inte ha en våningstårta tycker jag.
 
cakestand
 
Cakestand
 
cake stand #cake #cake stand #dessert
 
Cake Stand
 
DIY Cake Stand
 
Cake stand diy
 
Har ni fler tips ideér? Tipsa gärna!

Kantareller

Idag har vi varit i skogen med barnen och nära vänner och letat trattkantareller. Tanken är att använda kantareller till varmrätten på bröllopet och visst är set trevligt att kunna säga att de är egenplockade?


Välkommen till min nya blogg!

Jag ska alltså bli fru. Just nu är jag dock Fröken Holmsten. Föräldraledig till Vincent som är lillebror till Stella. Pluggar samtidigt som jag är föräldraledig och hoppar in och jobbar lite nu och då. Jobbar på "tontor" som Stella säger. Bor i en stad i södra Norrland och är verkligen världens lyckligaste bland kladdiga pussar, sandiga skor och att ständigt måste ha tvättstugan bokad.

JO, jag ska ju gifta mig. Om 345 dagar. Inte för att jag räknar så exakt. Det gör min app åt mig. 8264 timmar om någon undrar. Och om ungarna somnat, sambon jobbar, plugget avklarat, hemmet skinande rent och tvn gått sönder kan jag alltid sitta och titta på när appen räknar ner sekunder..

Min sambo heter Martin och är världens bästa. Det säger jag till honom och jag menar varje ord. Han är den knäppaste, underbaraste och visaste killen jag vet. Och helt klart den bästaste pappan. Han ska bli min!


RSS 2.0